Макрон і Сі Цзіньпін провели переговори у Парижі: Китай пообіцяв не постачати зброю РФ

Читать на русском

Макрон і Сі Цзіньпін провели переговори у Парижі: Китай пообіцяв не постачати зброю РФ

Макрон і Сі Цзіньпін провели переговори у Парижі : Китай пообіцяв не постачати зброю РФ

У столиці Франції Парижі в понеділок, 6 травня, відбулися переговори лідера КНР Сі Цзіньпіна та французького президента Емманюеля Макрона у форматі віч-на-віч. Сі пообіцяв, що Пекін не передаватиме зброю країні-агресорці Росії для ведення війни проти України.

Макрон подякував главі КНР за його зобов’язання "утриматися від продажу будь-якої зброї" Москві і сказав, що Франція "поважає давні зв’язки між Китаєм і РФ". Про це повідомило видання Le Figaro.

"Ми поважаємо старі зв’язки, що об’єднують Китай і Росію, і зважаючи на цю складну історію, ми вітаємо зобов’язання китайської влади утримуватися від продажу будь-якої зброї, будь-якої допомоги Москві та суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях", – процитували журналісти слова лідера Франції.

Говорячи про повномасштабну війну, яку веде Росія проти України, Макрон заявив, що Париж прагне "підтримувати тісний діалог" з Пекіном і має намір скористатися приїздом Сі Цзіньпіна, щоб гарантувати, що країна не перейде на явну підтримку російських військових зусиль.

Він подякував Сі за "момент координації" перед візитом Путіна до Китаю.

"Я дякую вам за цей момент координації, якого ви хотіли перед візитом президента Путіна до Китаю, що також дозволить нам мати спільний порядок денний і мати можливість визначити бажання чи небажання рухатися до сталого миру", – сказав Макрон.

Президент Франції також привітав готовність Сі Цзінпіна "попросити всі сторони, які беруть участь у різних конфліктах, оголосити олімпійське перемир’я" під час Паризьких ігор цього літа.

Сам лідер КНР знову назвав повномасштабне вторгнення Росії в Україну "українською кризою" та закликав не звинувачувати Пекін у питаннях, пов’язаних із війною в Україні.

За його словами, Китай відіграє "позитивну роль у пошуку мирного рішення для завершення війни".

"Ми виступаємо проти використання "української кризи" для того, щоб звинувачувати інших, очорняти третю країну та спровокувати нову холодну війну", – сказав Сі.




Тарасова правда :: сайт свободных людей

Все об украинской политике, олигархи, которые руководят Украиной, Янукович, украинский парламент, политические новости, выборы, интервью с известными политиками, мнения политтехнологов, новости с регионов, комментарии читателей, ТОП 100 влиятельных украинцев,коррупция в украинской политике, криминал украинской политики,новости Верховного Совета Украины, скандалы украинской политики,женщины украинского парламента, украинские партии и движения, кто стоит за украинскими политиками, кукловоды украинской политики, олигархи и их партии, криминальные авторитеты у власти, криминальное прошлое украинских политиков, политика и криминал, политика и бизнес, бизнес лобби в украинском парламенте.