На сайті ОП двічі відхилили петицію про розблокування надання “Азову” американської зброї

Сайт президента відхилив петицію щодо розблокування надання західної зброї та допомоги 12-ій бригаді спеціального призначення “Азов”. У бригаді зазначили, що петиція була відхилена двічі.

Про це повідомляє пресслужба “Азову”.

У повідомленні бригади йдеться, що “Азов” обороняв Маріуполь у 2022 році з обмеженими ресурсами та застарілими зразками озброєння. Це стало наслідком поправок в законах США, які діють з 2017-го року, та блокують “надання зброї та забезпечення навчання або іншої допомоги для батальйону Азов”.

В “Азові” також зазначили, що попри те, що їхні військові неодноразово демонстрували свій професіоналізм та ефективність, поширення російської пропаганди продовжує сприяти обмеженню доступу до сучасної західної зброї.

“Публікацію петиції, яка закликає політичне керівництво України докласти всіх зусиль, аби поправку про заборону надання “Азову” американської зброї було вилучено з законів США про консолідовані асигнування, було відхилено”, – йдеться у повідомленні.

У “Азові” також зазначили, що їхні бійці довели кров’ю свій професіоналізм і рішучість у відбитті російської агресії.

“Бійці 12-ої бригади “Азов” щодня захищають цивілізований світ і потребують підтримки для отримання сучасного західного озброєння”, – наголошують військові.

Бригада спеціального призначення “Азов” не отримує західну зброю через заборону з боку США, запроваджену кілька років тому. Раніше командир бригади Денис Прокопенко повідомляв, що “від 2017 року і дотепер у низці Законів про консолідовані асигнування США (Appropriations bill) міститься наступна поправка: “Жодні кошти, надані цим Законом, не можуть бути використані для надання зброї, навчання або іншої допомоги батальйону “Азов””.

Запропонував цю поправку у 2015 році конгресмен від Демократичної партії Джон Коньєрс-молодший. У результаті Конгрес ухвалив її, оскільки тоді провідні медіа, зокрема журнал “Foreign Affairs” називали “Азов” “відверто неонацистським і фашистським”.

Через це полк “Азов” було виключено з отримувачів військової допомоги США. Також бійці “Азову” не можуть брати участь у навчаннях з силами НАТО в Європі.

Як повідомлялося, уряд закликали віддати гроші з телемарафону на Збройні сили. Невдовзі петиція щодо перенаправлення на ЗСУ коштів, виділених на телемарафон, набрала необхідні 25 тисяч голосів для розгляду Кабміном.

Однак, у відповіді очільника уряду Дениса Шмигаля на петицію було сказано, шо спрямування цих грошей на потреби Сил оборони нібито є “недоцільним”

Як відомо, 8 липня всі українські командири, які керували обороною “Азовсталі”, а саме: командир “Азову” Денис Прокопенко “Редіс”, в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський “Волина”, заступник командира “Азову” Святослав Паламар “Калина”, майор Національної гвардії України Олег Хоменко, полковник Національної гвардії України Денис Шлега, поверулися в Україну з Туреччини, де перебували після звільнення з російського полону.

Нагадаймо, захисники “Азовсталі” в Маріуполі перед виходом з заводу не складали зброю перед росіянами, а здали її командиру, який у відповідь тиснув усім руки й дякував за службу.




Тарасова правда :: сайт свободных людей

Все об украинской политике, олигархи, которые руководят Украиной, Янукович, украинский парламент, политические новости, выборы, интервью с известными политиками, мнения политтехнологов, новости с регионов, комментарии читателей, ТОП 100 влиятельных украинцев,коррупция в украинской политике, криминал украинской политики,новости Верховного Совета Украины, скандалы украинской политики,женщины украинского парламента, украинские партии и движения, кто стоит за украинскими политиками, кукловоды украинской политики, олигархи и их партии, криминальные авторитеты у власти, криминальное прошлое украинских политиков, политика и криминал, политика и бизнес, бизнес лобби в украинском парламенте.