Російські нафтові компанії скаржаться на брак 40 000 працівників через війну з Україною,

роснефть

Мобілізація російської економіки на війну та демографічна криза загострює кризу кадрів у російській нафтогазовій промисловості.

За словами аналітиків і рекрутерів, які працюють у цій галузі, енергетичні компанії змушені конкурувати за працівників з російською армією і виробниками зброї, передає ЕП із посиланням на Bloomberg.

Так, один лише аванс для солдата, який воює проти України, може бути еквівалентним майже річній зарплаті середньостатистичного працівника нафтогазової галузі.

Втім, як зазначається, ця проблема не є новою: Росія стикається зі скороченням працездатного населення протягом майже 20 років. Падіння народжуваності в 1990-х роках було першопричиною, пандемія коронавірусу погіршила ситуацію, а вторгнення в Україну зробило проблему ще гострішою.

Дефіцит кадрів у Росії

Згідно з останніми звітами російського центрального банку, брак кадрів зараз б’є по підприємствах у всіх галузях економіки. І хоча нафтогазова галузь, як видається, працює безперебійно, це може мати більш довгостроковий вплив.

"Дефіцит кадрів торкнувся навіть заможних галузей. Нафтогазовий сектор може дозволити собі залучати працівників з вищими зарплатами, але держава конкурує, пропонуючи військові контракти", – заявив президент однієї з рекрутингових компаній РФ Алексєй Захаров.

За оцінками московської компанії Kasatkin Consulting, колишнього дослідницького центру Deloitte в регіоні, російському нафтогазовому сектору цього року не вистачає близько 40 тис. працівників.

За даними найбільшої російської рекрутингової платформи hh.ru, у першому кварталі галузь збільшила кількість оголошень про вакансії на 24% порівняно з минулим роком, шукаючи не лише кваліфікований персонал, але й низькокваліфікованих робітників.

Раніше повідомлялося, що забезпеченість кадрами в Росії в першому кварталі 2024 року впала до мінімуму за всю історію спостережень, плани компаній за наймом на другий квартал – на максимумі.

Серед причин дефіциту персоналу: збільшення армії, збільшення кількості робочих місць у ВПК, демографія та від’їзд із країни.

У зв’язку з цим президент РФ Владімір Путін заявив, що всі рівні російської влади мають бути задіяні у вирішенні завдання щодо покращення демографічної ситуації в Росії.

Автор: Галина Ялівець




Тарасова правда :: сайт свободных людей

Все об украинской политике, олигархи, которые руководят Украиной, Янукович, украинский парламент, политические новости, выборы, интервью с известными политиками, мнения политтехнологов, новости с регионов, комментарии читателей, ТОП 100 влиятельных украинцев,коррупция в украинской политике, криминал украинской политики,новости Верховного Совета Украины, скандалы украинской политики,женщины украинского парламента, украинские партии и движения, кто стоит за украинскими политиками, кукловоды украинской политики, олигархи и их партии, криминальные авторитеты у власти, криминальное прошлое украинских политиков, политика и криминал, политика и бизнес, бизнес лобби в украинском парламенте.